Produkty pro i glutamin pulver (1)

Transglutamináza - potravinový aditivum a potravinový enzym

Transglutamináza - potravinový aditivum a potravinový enzym

Transglutamináza je potravinový aditiv, je to enzym, který vytváří křížové vazby mezi molekulami bílkovin. Hlavní produktové skupiny s použitím Transglutaminázy: masné výrobky, výrobky z klobás a šunky, mořské plody, pekárenské výrobky, mléčné a veganské produkty. Existují výhody používání TG: * Zlepšuje texturu masa a spojení mezi kusy masa * Snižuje fosfáty * Snižuje ztrátu vody během vaření * Zlepšuje konečnou texturu v nízkosodíkových produktech * Zlepšuje texturu a elasticitu * Zvyšuje pevnost gelu, usnadňuje ztrátu bílkovin * Snižuje obsah gum a želatin atd. Nejvíce se používá pro: masné výrobky, mléčné výrobky, mořské plody, pekárenské výrobky, sýrové/tvarohové výrobky, veganské produkty.