Produkty pro kokodamol (2)

Draselný sorbát

Draselný sorbát

Kaliumsorban je vysoce účinný, bezpečný a netoxický konzervant pro potraviny. I když je kaliumsorban jedním z mnoha konzervantů na trhu, patří mezi nejlepší, protože je neškodný a univerzální. Kaliumsorban se většinou vyrábí synteticky. Je to bez chuti a zápachu prášek. Podle FDA je považován za bezpečný pro použití, protože se v těle rozkládá na vodu a oxid uhličitý. Je zařazen na seznam konzervantů, které mohou být používány v kosmetických prostředcích s omezeními. Jeho maximální povolená koncentrace v konečném produktu činí 0,6 %, počítáno jako kyselina sorbová. Nejlépe funguje v kyselém prostředí, jinak jsou jeho vlastnosti mnohem slabší.
Kyselá Kasein

Kyselá Kasein

Kyselá kazein se vyrábí z pasterizovaného a odtučněného mléka sráženého kyselinou. Po srážení a vytvoření sraženiny je oddělena a propláchnuta od syrovátkových bílkovin za účelem vyčištění konečného produktu. Poté je zahuštěna, mleta a sušena. Konečný produkt má podobu jemně zrnitého, sypkého prášku světlé barvy, s neutrální vůní a chutí. Foodcom SA dodává přírodní a čerstvou kyselou kazein s velikostí zrn od 30 do 90.