Produkty pro korundové umění (3)

Kurkuma, mletá

Kurkuma, mletá

Kategorie: Jednotlivé koření Chuť a aroma: dřevitě-zemitá vůně, teplá-kořeněná, mírně pepřová chuť s hořkým dozvukem Použití: Kurkuma dodává mnoha kari pokrmům typickou zlatavě žlutou barvu, ale také se používá k dochucení rýžových pokrmů, risotta, rybí polévky, chutney a severoafrických jehněčích jídel. Tip: Prášek by se na začátku vaření nikdy neměl opékat nebo příliš dlouho vařit, jinak jídlo bude příliš hořké. Složení: Kurkuma Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, hořčice a celeru. Obsah: 50 g v plechové dóze
Kurkumy

Kurkumy

Kurkuma, vědecky známá jako Curcuma longa, je vytrvalá rostlina z čeledi zázvorovitých (Zingiberaceae). Její domov je na indickém subkontinentu a v jihovýchodní Asii. Rostlina dorůstá až 1 metru výšky a má podlouhlé listy a žluté květy. Nejvíce ceněny jsou však rhizomy kurkumy pro své kulinářské a léčivé vlastnosti. Díky svým četným zdravotním přínosům se kurkuma po staletí používá v tradiční ajurvédské a čínské medicíně. Obsahuje sloučeninu zvanou kurkumin, která je zodpovědná za její jasně žlutou barvu a silné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti.
Skořice (Nakrájená)

Skořice (Nakrájená)

Kategorie: Jednotlivé koření Chuť a aroma: Velmi jemné, příjemně sladké aroma s bylinně-dřevitým nádechem a tóny hřebíčku. Použití: Cejlonský skořicový prášek pochází ze Srí Lanky a získává se z kůry skořicovníku. Jeho vůně a chuť jsou jemnější a výrazně mnohovrstevnatější než u levnějšího čínského Cassia skořice a obsahuje až 400krát méně kumarinu, který je považován za zdravotně problematický. Nakrájená skořice (2-7 mm) je velmi vhodná pro přípravu vlastních čajových kreací. Složení: Skořice Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, hořčice a celeru. Obsah: 30 g v plechové dóze