Curculac Kurkumin - Doplňek stravy
Charakteristika:
Kurkum, známý od starověku na Západě, je již léta používán Indy jako koření. Průměrně konzumují 2 až 5 g denně. Dává potravinám žlutou barvu. Užíván na konci jídla podporuje trávení.
Účinnou látkou obsaženou v kurkumu je kurkumin: 4 g kurkumy longa poskytují +/- 200 mg čistého kurkuminu.
Jeho biologická dostupnost v organismu je zvýšena přítomností piperinu (černého pepře).
Lactobacillus sporogenes je živý mikroorganismus. Nejběžnějšími bakteriemi v naší střevní mikroflóře jsou Lactobacillus a Bifidobacterium.
Složení:
236 mg suchého extraktu z oddenku kurkumy (Curcuma longa L.) obsahující 200,6 mg kurkuminoidů, 1 miliarda buněk Lactobacillus sporogenes, 2,1 mg extraktu z černého pepře (Piper nigrum L.) obsahující 2 mg piperinu.