Zelenina - Lesní směs
Pokud máte potíže s výběrem, nebo pokud dáváte přednost kombinaci chutí, pak je tato směs tří odrůd – hřibů, lišek a hříbků – pro vás.
Tipy na přípravu
Lesní houby pocházející z přírody, i když jsou kontrolovány při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad:
- Odřízněte 2 až 3 mm nožiček
- Jemně vyčistěte houby, klobouky a lupeny pomocí malého štětce, abyste je zbavili případných jehličí nebo větviček.
- Příliš velké kusy nakrájejte podélně
- Omývejte pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) tak, že houby krátce ponoříte do vody nebo je jemně otřete.
„Připravené k použití“ houby lze samozřejmě vařit bez další přípravy.
Vaření: vždy je osmahněte na „vysokém ohni“ na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé.
Tipy na uchování
Lesní houby mohou mít...