Produkty pro mangold (5)

Uzená Pálivá Paprika

Uzená Pálivá Paprika

Benefity: uzená paprika dodává hlubokou a bohatou chuť všem pokrmům. Může být použita místo sladké červené papriky, když chcete přidat pikantní nádech do vašeho jídla, nebo místo kousků kajenského pepře či chilli. Uzená paprika je vyráběna jako ostatní paprikové prášky z paprik, které jsou uzené, sušené a mleté na prášek. Tento proces dodává barvu a chuť. Barva se může pohybovat od lehce červenooranžové po tmavě červenou a chuť může být cokoliv od hořké teplé po sladkou teplou. Použití: uzená paprika se běžně používá v pokrmech jako je guláš, pomalu vařený pokrm z červeného masa se zeleninou, cibulí, bramborami a zakysanou smetanou na vrchu jako finální prvek. Je dobrý nápad zahřát koření s trochou olivového oleje po dobu méně než jedné minuty na nízkém ohni, aby se uvolnila jeho přirozená chuť. Balení: 125g, 250g a sypané
Růžový pepř

Růžový pepř

Růžový pepř není pravý pepř jako černý, bílý nebo zelený. Zrna růžového pepře, také nazývaná zrna růžového pepře, jsou bobule z pepřovníku peruánského (brazilského). Tento strom patří do rodiny sumaku a kešu. Nachází se v Brazílii, Paraguayi, Argentině a v Kalifornii, na Floridě, v Texasu a v Arizoně. Chuť růžového pepře je podobná chuti černého pepře, ale s ovocným dozvukem a není tak silná a pálivá jako "pravá" pepřová zrna. Růžový pepř dodává jedinečnou chuť sýrům, drůbeži a rybám. Vzhledem k aroma Balení: 125g, 250g a volně
Bazalka

Bazalka

Sušené listy bazalky mají příjemnou, jemnou a teplou vůni a mírně pikantní chuť. Bazalka je bylinka z rodiny máty. Někteří lidé ji používají na nachlazení, bolesti hlavy, zadržování vody a problémy s ledvinami. V bylinné medicíně se čaj z bazalky používá matkami, které kojí, k podpoře mateřského mléka a zvýšení prokrvení. V některých kulturách listy bazalky zmírňují svědění a otoky způsobené hmyzem. : Sušená bazalka se používá k ochucení různých druhů masa, ryb, salátů a omáček. Čaj z sušené bazalky se běžně používá jako povzbuzující bylinkový čaj. Nalijte 2 čajové lžičky sušené bazalky na šálek (250 ml) s vroucí vodou a zakryjte na 4 až 8 minut podle vaší chuti. Používá se jako základ pro pesto a dodává výraznou chuť salátům, těstovinám, pizzám a dalším pokrmům. Balení: 250g, 500g a v sypané formě
Levandule

Levandule

Benefity: říká se, že levandule má mnoho prospěšných účinků. Levandule se běžně používá proti úzkosti, stresu a nespavosti. Používá se také proti depresi, demenci, bolesti po chirurgickém zákroku a mnoha dalším stavům. Tato bylina je velmi ceněna pro kosmetické ošetření a pro pleť a běžně se používá v parfémech a šamponech, aby pomohla vyčistit pleť. V potravinách a nápojích se levandule používá jako aromatická složka. Použití: levandule se nejčastěji používá v aromaterapii a dekoraci a může být také použita na čaj a vaření. Balení: 250g a sypané
Listy moruše

Listy moruše

Stromy moruše produkují aromatické bobule, které jsou ceněny po celém světě a často jsou považovány za superpotraviny díky koncentraci vitamínů, minerálů a silných rostlinných sloučenin. Nicméně, plod není jedinou částí stromu moruše, o které se říká, že přináší zdravotní výhody. Po staletí byly jeho listy používány v tradiční medicíně jako přírodní léčba pro různé zdravotní potíže. Říká se, že má pozitivní účinky na hladinu cukru v krvi a inzulínu. Dále se věří, že snižuje riziko aterosklerózy tím, že snižuje oxidaci cholesterolu v cévách. Také se říká, že pomáhá předcházet diabetu tím, že omezuje vstup vysokého množství monosacharidů do oběhu. Použití: Listy moruše se používají především na čaj. Nalijte 1 čajovou lžičku na šálek (250 ml) vroucí vody a zakryjte na 3-5 minut podle vaší chuti. Balení: 125g, 250g a sypané