Iberský sýr
Iberský sýr je sýr z lisované hmoty vyrobený z kombinace tří druhů mléka (kravské, ovčí a kozí). Podle proporcí stanovených v oddíle 4 přílohy I Královského nařízení 262/2011 ze dne 28. února, musí být každý sýr, který se prodává pod označením "Iberský", vyroben z čerstvého mléka v následujících proporcích: maximálně 50 % kravského mléka, minimálně 15 % kozího mléka a minimálně 15 % ovčího mléka.
Vyrábí se po celý rok. Rozlišujeme polotvrdý sýr od tvrdého podle doby zrání. První má dobu zrání od jednoho do tří měsíců, lisovanou hmotu, kompaktní, ale ne uzavřenou, s malými dutinami po celém řezu a s barvou žlutavě slámové na pozadí slonoviny, díky směsi tří druhů mléka. Tvrdý sýr má dobu zrání od tří do šesti měsíců.
Všechny naše sýry jsou vyráběny bez potravinových aditiv a jsou bez lysozymu, natamyciny a sorbátů.
Bez lepku.