Děliče paprsků pro použití v systémech třídění potravin - OSS jsou široce používanou technologií v potravinářském průmyslu
Optické třídicí systémy jsou široce využívanou technologií v potravinářském průmyslu; zejména se používají při zpracování sklizených potravin, jako jsou ovoce a zelenina, přičemž nejvýznamnějšími příklady jsou brambory a ořechy. Optické třídění bylo navrženo tak, aby pomohlo zlepšit kvalitu produktu, maximalizovat průchodnost a zvýšit výnosy.
V rámci optického třídicího systému existují čtyři hlavní komponenty: krmný systém, optický systém, software pro zpracování obrazu a nakonec separační systém.
Optický systém využívá světla a senzory umístěné nad a pod tokem kontrolovaných produktů. Funguje na základě kombinace světla a senzorů, které osvětlují objekty; k tomu se používají optické komponenty, jako jsou děliče paprsku. V kameře používané v systému se používá dělicí kostka, která rozděluje světelný zdroj přicházející z jednoho objektivu do různých kanálů; každý kanál je filtrován na specifickou spektrální oblast.
Přečtěte si PDF pro více dat.
Materiál:: N-BK7 nebo ekvivalent; UV grade fúzní křemík
Tolerance rozměrů:: +0, -0,02 mm
Rovinnost::<λ/4 přes CA
Kvalita povrchu::<40/20 Škrábání/Poškození
Úhly:: +/-1 arcmin
Povlaky:: Možnosti povlaků pro viditelné a NIR