Produkty pro určité části (2)

Kyselá Kasein

Kyselá Kasein

Kyselá kazein se vyrábí z pasterizovaného a odtučněného mléka sráženého kyselinou. Po srážení a vytvoření sraženiny je oddělena a propláchnuta od syrovátkových bílkovin za účelem vyčištění konečného produktu. Poté je zahuštěna, mleta a sušena. Konečný produkt má podobu jemně zrnitého, sypkého prášku světlé barvy, s neutrální vůní a chutí. Foodcom SA dodává přírodní a čerstvou kyselou kazein s velikostí zrn od 30 do 90.
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.