...Jamaický pepř, také nazývaný Allspice, je základní ingrediencí karibské, ale i blízkovýchodní kuchyně. Semena se obvykle používají v dušených pokrmech nebo kari, kde se nechávají louhovat během vaření, ale také je lze mlet na posypání pokrmu nebo do těsta na koláč pro jeho skořicovou / muškátovou chuť.
Původ: Mexiko
Kvalita: AA...
..."Mezcal" – Divoká agáve – Cirial – Láhev o objemu 0,7 litru
45% | 100% divoká agáve – odrůda cirial
Původ: Santiago Matatlán – Oaxaca – Mexiko
Výrobce: Koch
Poznámky k degustaci:
Nos: jamajskýpepř, pískavice, lněný olej, doprovází grilovanou agáve.
Ústa: nejprve poměrně likérové, ovoce se objevuje po několika minutách otevření, začíná citrusy. Jak se lesk vytrácí, mineralita vstupuje a...
...Premier gin růžový ve Francii
Vyrobeno v Corrèze
Destilace v měděném kotli typu charentais
Ingredience:
Neutrální alkohol, jalovec, koriandr, andělika, jamajskýpepř, kardamom, zázvor, koriandr, kasie
Macerace z hibiskusu
Formát: 50cl.
Obsah alkoholu: 41,50 % vol.
Barva ginu, získaná zejména macerací sušeného hibiskusu na konci výrobního procesu, přináší další vizuální zážitek.