Zemědělská společnost CASERE je dokonale zasazena do oblasti D.O.C. Lison - Pramaggiore, která se nachází v obci San Stino di Livenza (Benátky). Zvláštní uspořádání terénu umožnilo získat vysoce kvalitní produkty jak v bílých, tak v červených vínech, a to až s osmi odrůdami zastoupenými v Konsorciu dobrovolných vín doc Lison - Pramaggiore. Díky dlouholeté zkušenosti získané v této oblasti zeměděls...
...Informace a vlastnosti
Některé vlastnosti sklenic na víno o objemu 200 ml bez plastu:
- vhodné pro kontakt s nápoji;
- certifikáty Uni En 13432;
- certifikáty bez plastu;
- netoxické a bez migrace pachů a chutí;
- produkty ze 100% rostlinných zdrojů;
- kompostovatelné a biologicky rozložitelné;
- pláštěnky;
- vynikající stabilita a úchop.
Kód produktu: E.2749*...
...Hrozny: Primitivo Autochthonní 100%
Výrobní oblast: Východní oblast Taranta
Typ půdy: Červená země smíchaná s tufem a/nebo vápencem
Typ pěstování vinné révy: Podporovaný alberello
Průměrný věk vinice: 15 let
Průměrná produkce / hektar: 90/100 q hroznů
Ročník: Konec srpna, začátek září
Metoda sklizně hroznů: Ruční
Alkohol: 13 % - 14 % obj.
Barva: Fialově červená
Bukét: Jemný, velmi...
... bylinných čajů, čímž se snaží zvýšit biodiverzitu flóry a fauny ve vinici a posílit přirozené obranné mechanismy vinné révy. Při vinifikaci se používají místní kvasinky, kdykoli je to možné, a zasahuje se co nejméně, aby každé víno mohlo přirozeně najít svou cestu a zachovat charakteristiky každé šarže hroznů. Konečná směs pro každé víno je určena až po procesu zrání.
... na volno, jako jsou skot plemene Podolica a černé prase z Kalábrie.
Půdy, které jsou vápenito-jílovité a písčité, jsou velmi úrodné, protože jsou bohaté na přírodní prameny. Celá oblast, políbená středomořským klimatem, s horkými a suchými léty a krátkými a deštivými zimami, poskytuje ideální podmínky pro pěstování vinné révy a oliv.
Dnes v rámci společnosti vykonává přesně vymezené úkoly 35 spolupracovníků. Během období sklizně hroznů a oliv se počet dělníků ztrojnásobuje.
Dnes se činnost Destilérie Deta zaměřuje především na zpracování produktů a vedlejších produktů vinařství (hroznové matoliny, vinné kvasnice a víno) pro výrobu Grappy, potravinářského a průmyslového alkoholu, vinné pálenky a brandy. Dále se vyrábí tartrát vápenatý, který je surovinou pro výrobu přírodního kyseliny vinné, a hroznové semínka používaná olejářským průmyslem. Vyrábějí se a plní do lahví: toskánské grappy (chianti classico, brunello di montalcino), likéry (limoncello a Amaro), gin, etanol a mnoho dalších produktů.
...prosecco vyrobené starobylými metodami, které je výsledkem přísného výběru hroznů a pečlivé vinifikace,
- Prosecco Tranquillo, víno, které nejlépe vyjadřuje charakteristické vlastnosti odrůdy,
- Prosecco Cornolè, speciální klidné prosecco vyrobené pouze z hroznů pocházejících z velmi malého vinice zvaného Cornolè (keře divokých bobulí), s produkcí 3336 lahví.
...Historie Lambrusca nese v sobě kouzlo prvních svědectví básníků a spisovatelů klasického období (Vergilius, Caton), kteří ve svých dílech vyprávějí o "Labrusca vitis", tedy o divoké odrůdě vinné révy, která produkuje plody s kyselou chutí. Lambrusco, červené víno, které může být perlivé nebo šumivé, má jasně rubínovou barvu a podává se při teplotě 12-14 °C, aby se plně rozvinuly jeho vůně a aroma...
INDUSTRIE FRACCHIOLLA S.p.A. se specializuje na návrh a realizaci: Klíčové vinné sklepy; Automatické chlazené vinifikátory z nerezové oceli; Horizontální rotační vinifikátory a vinifikátory s potopeným víkem; Nerezové skladovací nádrže pro potravinářské účely na víno, minerální vody, ovocné šťávy, olej, pivo, mléko; Nerezové skladovací nádrže na míru pro chemicko-farmaceutické společnosti a...
... jsme pozorní k novinkám v oboru, novým technikám a metodám návrhu zahrady, ale nezapomínáme na tradici a především na přání zákazníka. Společnost disponuje moderními prostředky pro realizaci jakéhokoli typu zásahu. Obrovské zkušenosti zaručují především profesionalitu a serióznost. Specializujeme se na výrobu ovocných rostlin, staré ovoce, citrusy, olivy, vinné hrozny pro stolní víno a víno...
Území Romangia, kde sídlí Cantina di Sorso, bylo vždy věnováno pěstování vinné révy, ze které se získávají suroviny pro výrobu vín vynikající kvality. De po...
...Od roku 1978 vyrábíme hrozny a vína "Cannonau Corru Trabutzu" vysoké kvality. Spokojíme se výhradně s nejlepším místním trhem, s malými produkcemi, které jsou realizovány v rodinném vedení. Naše starobylé vinice byly vysazeny s filozofií zaměřenou nikoli na množství, ale na vysokou kvalitu hroznů. Většina vinic je z místního odrůdy Cannonau, přísně bez zavlažovacích systémů, pěstovaných na "Spalliera" s pravidelným sponem, na dobře slunných a větraných svazích. Vinné révy jsou pěstovány tradičním místním způsobem.