...
<strong>Použití</strong>
Agar se používá jako náhradaželatiny v krémech, želé, mousse, džemech a v dalších produktech. Rozpouští se při teplotě 85-95 stupňů Celsia, zpevňuje se však již při 32-35 stupních. Není tedy nutné ho dávat do lednice. Pro dosažení střední tvrdosti gelu se používá poměr: 1 plochá lžička agaru na 1 šálek tekutiny. Agar se rozpustí v malé množství studené vody a přidá se do vařící vody, vaří se několik minut.
Agar může být také použit k výrobě džemu. Na 1,5 kg ovoce a 500 g cukru je třeba přidat 1–1,5 lžičky agaru.
...V Japonsku lidé používají Agar Agar k vaření už téměř 300 let. Docela chytré, protože Agar Agar není jen VEGANSKOU alternativou k živočišné želatině, ale má také mnohem více využití. Potřebujete jen jednu čajovou lžičku našeho Agar Agar, abyste dosáhli účinku pěti plátků želatiny. Náš Agar Agar je získáván z mořských řas a je zcela bez chuti – můžete ho tedy bez obav použít ve svých sladkých...