...Malý popis: Poutargue z mulletu, také nazývaná "boutargue", je vysoce kvalitní středomořská delikatesa. Jedná se o sušené a solené jikry z mulletu.
• Textura: Má pevnou a mírně gumovou texturu.
• Chuť: Chuť poutargue je slaná a intenzivní, s výraznými mořskými tóny. Někteří ji popisují jako umami, připomínající kaviár.
• Kulinářské použití: Poutargue se obvykle krájí na tenké plátky a podává se samotná nebo s toasty, saláty či jinými pokrmy.
La boutargue Koskas vznikla díky panu KOSKAS Chalom v Tunisku (na ulici Tanneurs v Tunisu), poté se přestěhovala do Paříže, na ulici Ramponeau. V roce 1991, pod vedením pana KOSKAS Jacquesa, vznikla první prodejna výhradně zaměřená na prodej boutargue nebo poutargue (sušené rybí vejce z muleta nebo tuňáka) ve Francii s mottem „Král Boutargue“. Tato první prodejna byla zároveň obchodem a místem...
... v chladu (+6 až 8 °C). Produkt moře par excellence, boutargue nebo poutargue „rozezní“ vaše aperitivy. Při aperitivu krásný talíř nakrájených plátků; nejjednodušší je nechat voskovou ochranu. Doplněno dobrým chlebem, blinami nebo krekry (přírodní), nebo jednoduše bez ničeho! Silná, slaná a jodová chuť boutargue se dobře doplňuje s alkoholem typu vodka, nebo fíkovým alkoholem (doporučuje se Boukha Bokobsa!), nebo s suchým bílým vínem, pastis, šampaňským, ale ne s červeným vínem.