Sójový lecitin: Kvalitní emulgátor - Excipiencie
Sója lecitin je přírodní látka extrahovaná ze sójových bobů. Obvykle se používá jako emulgátor, stabilizátor a zahušťovadlo v potravinářském průmyslu. Sója lecitin pomáhá spojovat a míchat ingredience dohromady, čímž zabraňuje oddělení a zlepšuje celkovou texturu různých potravinářských produktů. Také se používá v kosmetice, farmacii a dalších průmyslových aplikacích díky svým disperzním a zvlhčujícím vlastnostem.
Další název: sójový lecitin
Číslo CAS: 8002-43-5
Vzhled: nažloutle hnědý prášek nebo voskový nebo kapalný nebo pasta
Hlavní funkce: emulgátor
Testovací metoda: TLC/HPLC
Barva: žlutá až hnědá
Zápach: unikátní vůně lecitinu
Textura: viskózní kapalina, pasta, prášek, granulární nebo blok
Nerozpustnost v acetonu: ≥60%
Ztráta sušením: ≤2,0%
Nerozpustnost v hexanu: ≤0,3%
Kyselost, mgKOH/g: ≤36,0
Peroxidová hodnota, mmol/kg: ≤5,0
Zbytkové rozpouštědlo: ≤50ppm
Olovo (Pb): NMT2,0ppm
Celkový arsen (As): NMT3,0ppm
Obecný stav: Non-GMO, bez alergenů, bez ozařování
Doba trvanlivosti: Dva roky, pokud je uzavřený a skladován mimo silné sluneční světlo a teplo