Produkty pro obchod (10)

Sója

Sója

Sója v západní Africe Sója je luštěnina pocházející z Asie, široce pěstovaná pro své semena bohatá na bílkoviny a olej. Používá se k potravinářským, průmyslovým a zemědělským účelům. Složení : Sója je bohatá na vysoce kvalitní bílkoviny, esenciální mastné kyseliny, vitamíny (B, E) a minerály (železo, vápník, hořčík). Zpracované produkty : Sója je zpracovávána na různé produkty, včetně : - Potravinářské : sójové mléko, tofu, sójová omáčka, sójový olej, texturované rostlinné bílkoviny atd. - Průmyslové : bioplasty, inkousty, svíčky. - Zemědělské : sójové šroty používané jako krmivo pro dobytek. Ekonomický a zemědělský význam : Sója je hlavním hráčem v globálním obchodě, pěstuje se především ve Spojených státech, Brazílii, Argentině a Číně. Její aplikace v potravinářském, energetickém (biopaliva) a krmivářském průmyslu z ní činí strategický zdroj pro exportní ekonomiky. Environmentální výzvy : Intenzivní pěstování sóji, zejména v Jižní Americe, je spojeno s problémy, jako je odlesňování a eroze půdy. Sója zůstává pilířem světového stravování a klíčovou složkou v přechodu na rostlinné bílkoviny a udržitelnější průmyslová řešení.
Syrové kešu ořechy s obalem a loupané

Syrové kešu ořechy s obalem a loupané

Kešu ořechy: Kešu ořechy jsou jedlé semena oloupaná z plodu anacardového stromu, pocházející z Jižní Ameriky. Pěstují se v tropických oblastech, nacházejí se také v západní Africe, střední Africe a v Keni. S jejich přínosy v oblasti bílkovin pro kardiovaskulární zdraví a zinku pro imunitní systém. Stručně řečeno, pro vyváženou stravu, i v kuchyni, se doporučuje je nepřehánět.
Koření: vanilka, pepř

Koření: vanilka, pepř

Madagaskar
Rýže

Rýže

Asie, Indie, Čína
Loupané Kešu Ořechy

Loupané Kešu Ořechy

Západní Afrika
Cukr Icumsa 45

Cukr Icumsa 45

Cukr z Brazílie : Různé odrůdy cukru vyráběné v Brazílii, jednom z největších světových producentů. Díky svému příznivému klimatu a rozsáhlým plantážím cukrové třtiny, zejména v oblastech São Paulo a Severovýchod, hraje Brazílie klíčovou roli na globálním trhu s cukrem. Hlavní typy brazilského cukru zahrnují : 1) Cukr surový : převážně určený na export, rafinovaný v jiných zemích. 2) Cukr krystalový : ceněný pro svou zrnitou texturu, běžně používaný v kuchyni a pro nápoje. 3) Cukr bílý rafinovaný : rafinovaný produkt, zbavený melasy a nečistot, často používaný jako stolní cukr. 4) Demerara a hnědý cukr : částečně rafinované cukry, které si zachovávají stopy melasy pro jedinečnou chuť, ideální pro pečení. Kromě své zásadní role v potravinářském průmyslu je brazilský cukr také strategickým vedlejším produktem továren na bioetanol, což podtrhuje důležitost cukrové třtiny v sektorech cukru.
Káva

Káva

Západní Afrika / Střední Afrika
Papriky

Papriky

Keňa
Sezamová semena

Sezamová semena

Západní Afrika
Kakao

Kakao

Západní Afrika / Střední Afrika