... šťavnaté víno, které reprezentuje prestiž našich vín z Bordeaux.
VINIFIKACE
Tradiční v nerezových tancích.
ODRŮDY
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
DEGUSTACE
Tmavě granátová barva s leskem.
Ovocná vůně s tóny černého rybízu, ostružin a višní.
Kulatá, vyvážená a dlouhá chuť s vyzrálými a teplými tříslovinami.
POUŽITÍ S JÍDLEM A VÍNEM
Doporučuje se podávat s hovězím faux-filet, vepřovým pečeně s švestkami nebo s vyzrálým sýrem.
18°C.
OCENĚNÍ
2012: Bronzová medaile IWC 2013...
... 36 měsíců před lahvováním.\n\nDÉGUSTATION\nHluboká granátová barva. Komplexní vůně s tóny lékořice a kandovaných třešní. Přetrvávající v ústech, přítomné třísloviny, silné. Velmi příjemné k pití již nyní, ale může zrát ještě jeden nebo dva roky.\nSkvěle se hodí k evropské kuchyni: červené maso, zvěřina, dušená jídla (daubes), pečené fíky s medem a červeným vínem, silné sýry (jako Livarot, Pont-l’Évêque...)."}...
... Blancs je ideálním doplňkem k aperitivům nebo jednoduše grilované rybě.
jednoduše grilované rybě nebo pečené telecí s olivami.
Aromata a chutě:
Tento Crémant de Bourgogne má světle zlatou barvu s jemnými bublinkami.
s tóny citrusových plodů. Citron a limeta dominují a přinášejí krásnou svěžest na patře.
svěžest na patře. Mineralita poskytovaná odrůdami hroznů pěstovanými v jílovito-vápencové půdě,
dává tomuto vínu solidní komplexnost, která osloví ty, kteří rádi objevují nové věci.
...Oceněno na degustaci přidělení Sigilů Bratrstva SaintEtienne
Bílé víno s bohatou, opulentní a plnou chutí, s vynikající sametovostí. Miluje dobré jídlo, šťavnaté pečeně, foie gras a představuje vysoce kvalitní aperitiv.
Odrůdy: 100% Pinot gris
Srážky: 550 mm/rok
Věk: 25 let
Zrání: 8 až 9 měsíců ve stoletých sudech
Alkohol: 13,00%
Cukr: 13,4 g/L
Celková kyselost: 2,97
Teplota podávání: 10°C
Potenciál zrání: 8 let...
...Kruhy a strukturované Cahors
Intenzivní a jemně vyvážené. Hluboká, zářivě červená barva, velmi aromatické (ostružiny, humus...), s dobře vyváženými tříslovinami a krásným závěrečným dojmem v ústech. Podávejte dekantované (nebo otevřené několik hodin předem) při teplotě kolem 15-16°.
Navrhované pokrmy: pečené drůbeží, grilované maso, ryby v červeném víně.
Ocenění:
• Stříbrná medaile na Concours Mondial de Bruxelles 2013.