...Přímo z zelené Umbrie
Lisování za studena, skvělé na syrovo, ale i na vaření. Velký luxusní olej přímo ze zelené Umbrie, srdce Itálie.
Olivy jsou přivezeny do mlýna a zpracovány ve stejný den pouze mechanickými a fyzickými procesy (včetně udržování teploty pod 30° během celého procesu), které zajišťují získání oleje bez jakékoli změny kvalitativních vlastností obsažených v ovoci.
Z autochtonních odrůd Moraiolo, Frantoio a Leccino vzniká tento olej se "zelenou" chutí a mírně hořkým nádechem, který nás provází mezi olivovníky a cypřiši, jež tvoří krajinu umbrijských kopců.
...Chutná a bohatá na ingredience, Capricciosa je nezbytností mezi klasickými pizzami. Čerstvé žampiony, artičoky v nálevu, černé olivy a slanost vařeného šunky dělají náplň kompletní a bohatou, která uspokojí i ty nejnáročnější chutě.
...Myšlenka této smetany vznikla z prvního barevného vnímání. Dva produkty, s téměř opačnými barvami, ale oba přitahovaly pozornost. Spojení srdcí artyčoku s černým houbou, to vše v olivovém oleji, vytvořilo vynikající produkt jako náplň do jednohubek, pizz a focacci.
Ingredience: artyčoky (65%), olivový olej, olivy, černá letní houbu (tuber aestivum Vitt.) 5%, sůl, aromata.
Doporučení: Skvělá příloha k těstovinám, bílému masu nebo jako základ pro omáčky.
...Na chráněném území známém jako "cesta oleje" v Umbrii, na zvlněných kopcích Amerini, se pěstují naše olivy. Olej FenOlio extrahujeme výhradně z našich vlastních oliv.
Olej je bohatý na polyfenoly, silné přírodní antioxidanty s vysokou hladinou vitamínu E, které dokážou čelit škodlivým účinkům volných radikálů.
Kvalita FenOlio není charakterizována pouze nízkou úrovní kyselosti, ale také řadou...
...Setkání houbových prataiolů a oliv s černým lanýžem dalo vzniknout vynikající smetaně s výraznou a silnou chutí. Jakmile otevřete sklenici, pocit lesa prostoupí okolní prostředí.
Ingredience: pěstované houbové prataioly (agaricus bisporus), olivy, černý letní lanýž (tuber aestivum Vitt.).
Doporučení: doporučujeme naši lanýžovou smetanu s masem, jak bílým, tak červeným, s vejci, vynikající na plátcích toastového chleba, jednohubkách a krekrech. Může být také použita jako náplň do tortellin a raviol.
...Salsa s letními lanýži a houbami. Bez konzervantů a bez lepku. Perfektní na těstoviny, risotta, vejce, jednohubky, předkrmy. Neobsahuje černé olivy pro pravou chuť lanýžů! Omáčka s černými lanýži a houbami. Ideální pro obohacení různých pokrmů, jako jsou předkrmy, toasty, hlavní jídla, omáčky, maso, zapečené pokrmy a omelety.
... od svého vzniku klade následující cíle: Společné zpracování všech oliv dodaných členy podle zásad nejlepší olejářské techniky, přičemž k tomu účelu zajišťuje potřebné zařízení a vybavení; Společné uchovávání a prodej produktu získaného zpracováním oliv. Během olejářské sezóny členové denně dodávají olivy a jejich zpracování probíhá do 24 hodin po dodání pomocí mechanických postupů (studená extrakce...
...Pěstované odrůdy zahrnují Leccino, Frantoio, ale převládající je autochtonní Itrana. Díky pečlivému pěstování, péči při sklizni a pozornosti věnované lisování získáváme extra panenský olivový olej vyšší kvality, s intenzivní barvou, svěží vůní, s náznaky olivy, rajčatového listu a čerstvě posekané trávy, s elegantními vjemy hořkosti a pikantnosti. Láska, vášeň, závazek jsou základními hodnotami...
...), a zpracována do dvaceti čtyř hodin po sklizni. Extrakce oleje probíhá lisováním za studena a pomocí nejmodernějších mechanických procesů, díky nimž si získaný produkt zachovává téměř všechny organoleptické vlastnosti čerstvé olivy. Firma se může pochlubit téměř stoletou zkušeností v oboru, díky důležité profesionalitě, kterou získal její zakladatel, pan REMO MONACI.
... zachovala kvalita oliv. Skladování oliv: Olivy se skladují v plastových nádobách s otvory, aby se usnadnilo větrání a předešlo se vzniku plísní. Olivy se zpracovávají do 12/24 hodin po sběru, aby se zajistila vysoká kvalita produktu. Extrakce: Olej se extrahuje moderními stroji kontinuálním procesem (bez přerušení mezi mletím, mícháním a extrakcí) při teplotě 27 °C. To podporuje koneční kvalitu olivového...
... invaiatury). I když to znamená nižší výnos, zaručuje to mnohem vyšší kvalitu. Sběr probíhá převážně ručně a jen zřídka s pomocí mechanických prostředků, které však s ovocem zacházejí šetrně a vyhýbají se mu poškození. Naše olivové háje se nacházejí na ústí vyhaslého vulkánu uvnitř Regionálního parku Roccamonfina, dobře chráněné před jakýmikoli formami znečištění a chemickými hnojivy. Zvláštní charakteristiky území, na kterém jsou naše olivy pěstovány, dodávají oleji organoleptické a nutriční vlastnosti vyšší kvality.
Il Nutrimento, založená v roce 1990, je výrobní společnost s velkou ambicí: přinést do domácností chuť starobylých středomořských receptů. S tímto cílem nabízí omáčky na těstoviny, pesto, grilovanou zeleninu, zeleninové krémy a pomazánky na bruschetty, oleje, olivy a mnoho dalších produktů, které spojují tradiční chutě s moderním výrobním procesem. Recepty Il Nutrimento vycházejí z cenného a...
... jsme pozorní k novinkám v oboru, novým technikám a metodám návrhu zahrady, ale nezapomínáme na tradici a především na přání zákazníka. Společnost disponuje moderními prostředky pro realizaci jakéhokoli typu zásahu. Obrovské zkušenosti zaručují především profesionalitu a serióznost. Specializujeme se na výrobu ovocných rostlin, staré ovoce, citrusy, olivy, vinné hrozny pro stolní víno a víno...
Agroturistická firma Vigliano Bio se nachází v seneských kopcích, pouhých 8 km od Sieny, na 110 hektarech, pěstovaných podle metod biologického zemědělství. Další agroturistická lovecká firma v Barberinu di M.llo: Firma Panzano Bio o rozloze 190 hektarů, olivy, ovoce, zelenina, krávy na maso. V Sieně pěstujeme obiloviny a luštěniny. Rodinná firma. Naše produkty:
- řemeslné těstoviny z našich mouk...
Z stoletých olivovníků na polích pěstovaných bez jakéhokoli chemického ošetření se za studena extrahuje náš extra panenský olivový olej tradičními řemeslnými metodami, s respektem k tradici a nejmodernějším standardům kvality. Sklizeň oliv totiž respektuje správné časy zralosti. Poté, do dvou hodin, začíná mletí. Tímto způsobem olej zachovává všechny své výživné látky, jako jsou polyfenoly a další přírodní antioxidanty, které oleji nakonec dodávají typickou chuť čerstvě sklizené zelené olivy.
Společnost se skládá z jediného celku o rozloze 5 hektarů, z nichž 2,0 jsou osázeny vinicemi, zatímco zbývající dva a půl hektaru jsou osázeny olivovníky, ze kterých Gianni sbírá olivy na výrobu svého extra panenského oleje, lisovaného za studena pomocí kamenných mlýnů. Z 2,0 hektarů vinice poskytuje 1,5 hrozny pro výrobu slavného Brunella, z zbývajícího hektaru se vyrábí mladší, ale stejně...
Pohodlné agriturismo v zemi dobrého života, Castelbellino Ancona. Pronájem turistických apartmánů, hřiště pro dospělé a děti, bazén, koně, kola, volejbal, bazén. Typická restaurace.
... Itri (lt), rajčata Datterino z Pachina, černé olivy z Gaety, kapary z Alicudi.
L’Azienda e la Storia
Značka KIRKE, která nese jméno podle řeckého slova CIRCE, je pojmenována po historii mysu Circeo, historickém symbolu jižního Pontina, s mytologií bohyně „MAGA CIRCE“, která ztělesnila slavnou horu a její rybářskou oblast považovanou za jednu z nejznámějších na světě!
Frantoio, zpracování oliv pro vlastní a třetí strany, prodej extra panenského olivového oleje a zemědělských produktů společnosti, mouky, olivy na olej a v nálevu, online prodej s dodáním po celé Itálii a Evropě.
Prodej typických, autentických a biologických italských produktů, uznávaných jako DOP, DOC, IGT. Výjimečnosti jako extra panenský olivový olej, víno Cesanese, bufalo mozzarella z Amasena, lanýže z Campoli Appennino, víno Cabernet z Atiny, cannellini fazole z Atiny, papriky z Pontecorva, Amaretti z Guarcina, stejně jako med, sýry, rajčata, zelenina v oleji, káva, konzervy, bio olivy. Kvalitní italská gastronomie.