Itálie, Moio Della Civitella
...Extra panenský olivový olej (EVO) je typ olivového oleje nejvyšší kvality, který se získává výhradně mechanickými postupy, bez použití chemických rozpouštědel nebo rafinačních metod. Je extrahován z oliv, plodů olivovníku, prostřednictvím procesů studeného lisování nebo centrifugace, které umožňují zachovat všechny organoleptické a nutriční vlastnosti produktu.
Portfolio (16)
Itálie, Imperia
... Peranzana: obě odrůdy produkují velmi ovocné oleje: velmi sladký Taggiasco, Peranzana Extra s o něco výraznějšími pikantními tóny. Kombinace je velmi příjemná. Název „Arzentu“ Argento v ligurském dialektu odkazuje na ušlechtilý produkt, ale s živou notou, jak v názvu, tak v chuti. Olivy jsou sbírány ručně v měsících listopadu a prosinci. Lisování oleje probíhá s maximální péčí, přísně studeně. kód: ARG .50...
Portfolio (44)
Itálie, Marciano Della Chiana
... ovocnou chuť s vyváženou hořkostí a pikantností, doporučuje se na dochucení jakéhokoli pokrmu připraveného z kvalitních surovin. Formát: 500 ml. Ingredience: Olivový olej extra panenský 100% italský. Odrůdy oliv: Moraiolo, Arbequina Toscana. Systém extrakce: Lisování za studena. Období sklizně: 19. října. Metoda sklizně: Převážně mechanizovaná. Ovocnost: Intenzivní. Způsob skladování: Skladujte na chladném a suchém místě, chráněném před světlem a teplem.
Portfolio (10)
Itálie, Sant'agata De Goti
...BIO extra panenský olivový olej Terre Caudine je produkt z ekologického zemědělství, který se vyznačuje velmi nízkou kyselostí (0,1 %) a vysokým obsahem polyfenolů a vitamínu E. Olej je získáván z odrůd oliv Ortice, Ortolana a Racciopella, které jsou sbírány přímo z našich olivových hájů. Pěstování oliv probíhá ekologicky s použitím pouze organických hnojiv. Po sklizni na konci října následuje okamžité lisování oliv tradiční metodou studeného lisování, která dokáže zachovat organoleptické vlastnosti oleje.
Portfolio (1)
Itálie, Biancavilla
...Natale představuje Extra panenský olivový olej, sicilský produkt. Se speciální lahví "Quadra Marasca". Dobrota Nocellara Etnea pocházející přímo z pozemků Cuscunà! Excelence v chuti a intenzivní vůni. Sicilský olej 100% Natale získal různé certifikace, také díky možnosti společnosti Filiera sledovat výrobní proces, od pěstování oliv po sklizeň. Kromě toho společnost Cuscunà zaručuje lisování do 8-12 hodin od sklizně.
Portfolio (8)
Itálie, Ventimiglia Di Sicilia
...Olej extra panenský olivový vyrobený společností Oro di Calamigna je olej vyrobený výhradně z italských oliv pocházejících z Ventimiglia na Sicílii. Frangitura tohoto oleje probíhá do 12 hodin od sklizně, tento typ zpracování je známý jako "studené lisování". Barva oleje je smaragdově zelená s zlatými odlesky. Chuť tohoto extra panenského oleje je středně intenzivní ovocná s dozvukem artyčoku...
Portfolio (2)
Itálie, Gubbio
...Ruční sběr. ODRŮDY OLIV: Leccino, Borciona, Moraiola a další. OBDOBÍ SKLIZNĚ: 25. října - 31. prosince 2019. FILTRACE: Dekantace, odpovídá přirozenému filtrování. BARVA: Intenzivní zelená. CHUŤ: Ovocná - s nádechem trávy a květinových tónů - a s harmonickou a kulatou strukturou. OBAL: Kanistr.
Itálie, Maruggio
...Harmonický extra panenský Typická zlatavě žlutá barva je získávána procesem studeného lisování oliv, jejichž odrůdy jsou Oliarola a Cellina. Má vyváženou chuť, okamžitě příjemnou s nádechem mandlí. Je to ovoce střední intenzity, s příjemnými vůněmi Středomoří. Dostupné v lahvích: 0,25 l – 0,50 l – 0,75 l – nádoba 5,00 l. Díky své jemné chuti se olivový olej Extravergine od Olive Armonico hodí k...
Portfolio (8)
...Jsem Ferdinando Pappalardo, pocházím z rodiny podnikatelů v oblasti zemědělství a potravinářství, která má tradici po několik generací, a využívám třicetileté zkušenosti v oblasti zpracování oliv. Můj extra panenský olivový olej je získáván z prvního lisování vybraných oliv, které jsou sbírány ručně ve správné zralosti ze dvou odrůd z oblasti Terra di Bari: "Cima di Bitonto", známé také jako...
Itálie, Bernalda
...Zemědělská společnost Coppa D'Amore se nachází v Bernaldě (MT) a nabízí dlouholeté a vášnivé řemeslné a olejové zkušenosti svých majitelů, kteří jsou dědici tisícileté tradice zpracování oliv a jejich studeného lisování. Pěstování, sklizeň a mletí jsou procesy prováděné s respektem k přírodním metodám, které jsme se naučili od našich praprarodičů. Kvalita našich oliv je dokonalou fúzí výživových...
Itálie, San Casciano In Val Di Pesa
Frantoio Carmignani Umberto se nachází v lokalitě San Casciano in Val Di Pesa a svým zákazníkům nabízí dlouholeté a vášnivé řemeslné a olejářské zkušenosti svých majitelů, kteří jsou dědici tisícileté tradice zpracování oliv a jejich studeného lisování. Odjakživa silná orientace na kvalitu, zavedené tradice a především vlastnictví produkčních pozemků umožňují majitelům mlýna a především jeho produktům být již léta uznávány jako symboly autentičnosti a kvality. Frantoio Carmignani nabízí svým zákazníkům vybranou produkci oleje a vína, ale také konzervy a mýdla.
... si vybralo náš olej a spokojenost našich zákazníků nás naplňuje hrdostí. Každý produkt je výsledkem spojení tradice a inovace. Moderní zařízení na drcení oliv, cenný a jemný proces, který je v souladu s tradicí prováděn metodou studeného lisování. Vysoká kvalita našeho extra panenského oleje nás vždy odlišovala. Cílem je nabídnout zvlášť cenný produkt určený těm, kteří hledají vysoce kvalitní...
Portfolio (2)
Itálie, Amelia
... organoleptických vlastností dosažených díky bezchybné výrobní technologii. Výjimečná kvalita tohoto produktu vychází z pečlivého výběru místních organických olivových hájů. Je výsledkem neustálé a pečlivé preciznosti aplikované během celého procesu zpracování oliv; odstraňování listí a čištění jako základní pracovní model přispívají k vyšším hygienickým standardům během procesu, zatímco sklizeň a...
Il Vecchio Frantoio Pace, vyrábí extra panenský olivový olej od roku 1910, používající olivy z typických odrůd této oblasti Apulie. Olejová tradice Apulie se promítá do oleje vyšší kvality, vyráběného tradiční metodou studeného lisování. Dnes, ve třetí generaci, rodina Pace extrahuje šťávu z oliv starobylou metodou mletí a lisování, čímž udržuje tradici a stejnou kvalitu jako dříve. Olejna se...
Itálie, Torremaggiore
... zkrátit dobu, po kterou jsou olivy v lisovně, a tím snížit jejich vystavení oxidaci. Mezi sklizní a zpracováním oliv ve správném stupni zralosti uplyne velmi krátká doba a jsou uchovávány v dobře větraných nádobách pocházejících z pozemků vybraných zemědělců. Sběr probíhá výhradně ze stromu buď ručně, nebo s pomocí mechanických prostředků. Nakonec je uchovávání oleje.
Itálie, Roccadaspide
Naše společnost vznikla mezi zelenými kopci Cilenta v Roccadaspide v provincii Salerno. Naše rodina vyrábí olej již více než 70 let, náš extra panenský olivový olej je 100% italský. Lisování oliv probíhá do 24 hodin od sklizně.
Portfolio (1)
Itálie, Gualdo Cattaneo
Naše farma se nachází v centru Itálie v regionu Umbrie a rozkládá se na 30 hektarech. Náš produkt je výhradně BIO, vysoce kvalitní s označením DOP. Každoročně se sklizeň provádí tradičním způsobem, aby se zachovala kvalita oliv. Stejně tak používáme metodu studeného lisování, přičemž nám moderní technologie (AlfaLaval poslední generace) zaručuje kvalitu našeho extra panenského oleje, stejně jako...
Itálie, Caltabellotta
Po dokončení studia přírodních věd se snažím vést svou farmu, která se nachází v Caltabellottě na Sicílii (prov. AG), o rozloze 18 hektarů, většinou osázených olivovníky a mandloněmi, a vyrábím extra panenský olivový olej v ekologické konverzi (který od příštího roku spadne pod Dop Val di Mazzara) a nakonec loupané mandle v různých vakuových baleních. Náš olej pochází z lisování oliv Biancolilla...
Itálie, Capaccio
... zralosti a produkce. Tento rok byl dobrým rokem jak co do množství, tak i kvality, což je ještě důležitější. Naše metody lisování splňují všechny národní a evropské standardy a zároveň zůstávají věrné staleté tradici regionu. Osobně jsem mladý zemědělec a silně věřím v tuto misi, která zůstává ekonomická, ale žiji ji s celou duší toho, kdo miluje svou zem a její nádherné produkty a dobrotu. Doufám, že můj úspěch může být také úspěchem těch, kteří obchodují s našimi vynikajícími produkty.
Populární země pro tento vyhledávací výraz