...Výhody tohoto oleje:
Výhody organického makadamového oleje jsou četné, včetně:
- vyživující: tento rostlinný olej hluboce vyživuje pleť pro maximální hydrataci. Opravdu obsahuje dobré množství palmitolejové kyseliny, což je poměrně zvláštní mastnákyselina: je to totiž omega-7, která se přirozeně vyskytuje v membránových lipidech.
- změkčující: tento rostlinný olej obnovuje pružnost a...
...Skládá se z konjugované kyseliny linolové, což je mastnákyselina patřící do rodiny Omega-6, která se přirozeně vyskytuje v mase a mléce. Byla objevena v roce 1980 skupinou výzkumníků. Tento Omega-6 plní v našem těle mnoho funkcí. Je komplexován s L-karnitinem, bílkovinou, jejíž úlohou je transportovat mastné kyseliny, jako je kyselina linolová, v organismu. Tímto způsobem umožňuje správné...
... stearovou kyselinu. Tato mastnákyselina vytváří ochrannou bariéru na pleti a proniká mezi buňky. To vytvoří bariéru, která snižuje dehydrataci pleti, což jí umožňuje být lépe hydratovaná, jemnější a pružnější (8) (9). Máslo z karité je tedy doporučeno, pokud máte suchou pleť, abyste ji chránili.
Antioxidační: Máslo z karité má antioxidační účinek. To vyplývá z přítomnosti tokoferolu.
...K čemu slouží stearin v svíčce?
Tento stearin rostlinného původu, pocházející z plantáží certifikovaných RSPO, je mastnákyselina na bázi palmy. Díky svému zneprůhledňujícímu efektu je výsledek barev pastelovější. Díky kyselině, která se spotřebovává během spalování, je plamen jasnější. Je ideální pro výrobu vonných svíček, protože umožňuje vynikající šíření vůně.
Typy použití: Stearin samostatně...
... velké, vynikající ořechy s tenkou skořápkou a snadno vyjímatelným jádrem.
Ořech je bohatý na živiny s jemnou chutí. Obsahuje glutathion, důležitý antioxidant, který podporuje vývoj imunitních buněk, lymfocytů. Je bohatý na kyselinu alfa-linolenovou (omega-6 mastnákyselina), která bojuje proti cholesterolu a stimuluje srdeční systém.
...Omega 3 jsou mastné kyseliny, které se nacházejí ve velkém množství v tučných rybách a některých malých korýších (losos, sardinky, makrela, krill…) ale také v rostlinách (řepka, lněné semínko, ořechy, chia semínka,…)
Omega 3 je klasifikováno jako esenciální mastnákyselina, protože tělo je potřebuje, ale nemůže je samo vyprodukovat. Strava nebo doplňky stravy jsou tedy jedinými způsoby, jak tyto...