...Tento šumivé víno se svými charakteristikami představuje ducha a tradici území, ze kterého pochází. Správné vystavení, příznivé klima a péče věnovaná nejprve ve vinici a poté ve sklepě, dávají vysokou úroveň konečného výsledku, s typickými aromaty.
Barva je slámově žlutá, s jemnou a trvalou perlovou strukturou a brilantní pěnou.
Odrůda hroznů: Glera
Typologie: Šumivé víno...
... šťavnaté víno, které reprezentuje prestiž našich vín z Bordeaux.
VINIFIKACE
Tradiční v nerezových tancích.
ODRŮDY
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
DEGUSTACE
Tmavě granátová barva s leskem.
Ovocná vůně s tóny černého rybízu, ostružin a višní.
Kulatá, vyvážená a dlouhá chuť s vyzrálými a teplými tříslovinami.
POUŽITÍ S JÍDLEM A VÍNEM
Doporučuje se podávat s hovězím faux-filet, vepřovým pečeně s švestkami nebo s vyzrálým sýrem.
18°C.
OCENĚNÍ
2012: Bronzová medaile IWC 2013...
... měsíců v lahvích.
Potenciál zrání: 2018 - 2028.
Charakteristika: Barva je hluboká rubínová. Buket nabízí jak mladistvé, tak zralé tóny. Vůně zralého tmavého červeného a černého ovoce a čokolády s nádechem dřeva.
Víno je v ústech suché s sametovou texturou a flexibilními tříslovinami.
Velmi intenzivní a ovocný charakter, ale stále cítíte elegantní svěžest.
Doporučené pokrmy: Dobré k steakům, terině z divočiny nebo pečené kachně. Také se hodí k těstovinám, risottu a zralým sýrům. Teplota podávání: 14 - 16° C.
... 36 měsíců před lahvováním.\n\nDÉGUSTATION\nHluboká granátová barva. Komplexní vůně s tóny lékořice a kandovaných třešní. Přetrvávající v ústech, přítomné třísloviny, silné. Velmi příjemné k pití již nyní, ale může zrát ještě jeden nebo dva roky.\nSkvěle se hodí k evropské kuchyni: červené maso, zvěřina, dušená jídla (daubes), pečené fíky s medem a červeným vínem, silné sýry (jako Livarot, Pont-l’Évêque...)."}...
...Cena: 16,99 € (včetně zákonné sazby DPH)
Název: Vinho Verde DOC
Ročník: 2017
Alkohol: 13 % obj.
Popis: Má světle žlutou barvu, s aroma citrusových plodů a jemnými tóny koření… které nás přenášejí do vzdálených krajů… vanilka a skořice… Jedná se o komplexní víno, s dobrou strukturou v ústech, vytrvalé a velmi příjemné na degustaci.
Harmonizace: Vynikající k pokrmům z bílého masa, jako je kuře a kachna, pečené rybě a intenzivním sýrům. Mělo by se podávat při teplotě mezi 10 a 12 °C.
... Blancs je ideálním doplňkem k aperitivům nebo jednoduše grilované rybě.
jednoduše grilované rybě nebo pečené telecí s olivami.
Aromata a chutě:
Tento Crémant de Bourgogne má světle zlatou barvu s jemnými bublinkami.
s tóny citrusových plodů. Citron a limeta dominují a přinášejí krásnou svěžest na patře.
svěžest na patře. Mineralita poskytovaná odrůdami hroznů pěstovanými v jílovito-vápencové půdě,
dává tomuto vínu solidní komplexnost, která osloví ty, kteří rádi objevují nové věci.
...Oceněno na degustaci přidělení Sigilů Bratrstva SaintEtienne
Bílé víno s bohatou, opulentní a plnou chutí, s vynikající sametovostí. Miluje dobré jídlo, šťavnaté pečeně, foie gras a představuje vysoce kvalitní aperitiv.
Odrůdy: 100% Pinot gris
Srážky: 550 mm/rok
Věk: 25 let
Zrání: 8 až 9 měsíců ve stoletých sudech
Alkohol: 13,00%
Cukr: 13,4 g/L
Celková kyselost: 2,97
Teplota podávání: 10°C
Potenciál zrání: 8 let...
... bylinkové nuance připomínající podrost.","Color":"Barva: Tmavě granátová, téměř tmavá, cihlový okraj s fialovými akcenty, lesklá a jasná, vysoká vrstva s velkou strukturou.","Maridajes aconsejados":"Doporučené párování: Vhodné pro tradiční dušená jídla (guláše, polévky), pečeně z masa a tučných ryb. Posiluje chutě uzenin, paštik a zralých sýrů.","Sabor":"Chuť: Intenzivní v ústech, silná a s elegantním nádechem jemné čokolády. Poměrně sladké a příjemné třísloviny, s náznaky lékořice. Dlouhé a vytrvalé.","Temperatura recomendada de consumo":"Doporučená teplota konzumace: 17℃"}...
...Kruhy a strukturované Cahors
Intenzivní a jemně vyvážené. Hluboká, zářivě červená barva, velmi aromatické (ostružiny, humus...), s dobře vyváženými tříslovinami a krásným závěrečným dojmem v ústech. Podávejte dekantované (nebo otevřené několik hodin předem) při teplotě kolem 15-16°.
Navrhované pokrmy: pečené drůbeží, grilované maso, ryby v červeném víně.
Ocenění:
• Stříbrná medaile na Concours Mondial de Bruxelles 2013.
...Intenzivní, ovocné, nízkokyselinové bílé víno z odrůdy Piwi Cabernet blanc
Popis: Intenzivní, ovocné, nízkokyselinové · nová bílá odrůda z rodiny Cabernet. Oceněno zlatem na Mezinárodní soutěži PIWI vín 2021.
Doporučení k jídlu: Pečené obří krevety s olivovým olejem, čerstvý petrželový hovězí jazyk se zelenou omáčkou. Uzený pstruh nebo pstruh na másle. Zeleninový quiche.
Vinifikace: 24 hodin macerace, šetrně lisováno, spontánně fermentováno v dubovém sudu, 12 měsíců zrálo na kvasnicích, biologická kyselina, plněno pouze s jednou filtrací.