Potravinářská technologie

Potravinářská technologie se zabývá biologickými a chemickými procesy a moderní technologií v oblasti výroby a zpracování potravin. Průmyslová výroba a zpracování potravin by měla být bezpečná, kvalitní a efektivní. To zahrnuje zejména zpracování rostlinných a živočišných surovin k výrobě trvanlivých, připravených k jídlu a bezpečných potravin.

Potravinářská technologie se uplatňuje v celém potravinářském průmyslu. Zemědělství, zpracování potravin a balení potravin všechny využívají technologii k zabezpečení celého procesu s potravinami bezpečnějším, trvanlivějším a efektivnějším způsobem. Oblasti aplikace potravinářské technologie jsou všechny odvětví, kde se pracuje s potravinami nebo jsou potraviny používány. Přispívá v těchto oblastech k výrobě kvalitních a bezpečných potravin a umožňuje bezpečné konzumování potravin.

Výrobky této průmyslové odvětví usnadňují a zlepšují přípravu, zpracování a výrobu potravin, nápojů a potravin v různých kontextech.