...Měsíční med.
Charakteristiky:
Barva: jantarová s jasnými červenými odstíny.
Aroma: květinové s intenzivní a trvalou charakteristickou složkou listí na podzim, humusu, houbami.
Chuť: sladká s charakteristickými hořkými, slanými a často kyselými tóny.
Oblast produkce: Celý Iberský poloostrov.
Barva:jantarová s jasnými červenými odstíny.
Aroma:květinové s intenzivní a trvalou složkou
Chuť:sladká s charakteristickými hořkými tóny
Oblast produkce:Celý Iberský poloostrov.
...Barva: slámově žlutá. Jasná.
- Aroma: velmi intenzivní, zralé ovoce spojující zralé ovoce (banány a ananasy) s citrusovými aromaty, které dodávají svěžest.
- Chuť: toto glycerinové víno se sladkým vstupem je široké a zaoblené, s tóny zralého ovoce a medu. Náznak acidity mu dodává svěžest a rovnováhu v ústech, což činí víno dlouhé a zralé, přesto svěží a dobře vyvážené.
... vymačkával. Získaná aguamiel se filtrovala a dávala do hrnců, kde se pomalu vařila po mnoho hodin.
Během vaření se med zredukoval a přidávaly se kousky cukrové dýně, čímž vznikl jakýsi sirup s velmi přírodními kousky dýně pro oslazení jiných potravin. Má černou barvu, velmi intenzivní aroma a chuť s kyselými nuancemi.
... syrový španělský med. Tak si můžete vychutnat plné chuťové aroma. Dále je tak zaručeno zachování enzymů, vitaminů, bílkovin atd., které se ohřevem mění nebo výrazně snižují. Všechny medy krystalizují (kromě medovice). Proto je tradiční plnění medu mnohem obtížnější než průmyslové, při kterém se med ohřívá a rychle protéká trubkami. Plním prvotřídní med při pokojové teplotě ručně. Samozřejmě je to tak náročnější, ale jen tak mohu jako milovník medu zaručit, že budete mít prospěch ze všech jeho výhod. Miel Íbera, z lásky k medu.