...Kardamom (Elettaria cardamomum)
Kardamom roste v tropických oblastech, především v horských oblastech Indie a okolních zemí. Tato koření je příbuzná zázvoru a často se používá v indických a blízkovýchodních pokrmech. Lusky jsou zelené a obsahují černá semena, která uvolňují aroma. Kardamom má lahodnou sladkou a pálivou vůni.
Chuť kardamomu
Kardamom chutná svěže, jako bergamot, citron a kafr, s...
...Použití: Rýže, polévky, telecí a vepřové maso, sladké omáčky, marinády, kompot, svařené víno/punč, punč
Nyní využijte náš "Celýkardamom se slupkou" jako reklamní materiál nebo dárek. (Dotazy prosím zasílejte na: info@gojundgoj.de)
Rádi vám naše produkty nabídneme také jako privátní značku, ve velkých baleních a pro další prodejce.
...Koření má zvláštní ostrou-sladkou chuť s nádechem citrusů. Díky velkému množství esenciálních olejů má kardamom pikantní-ostrý, mírně kafrový, voňavý aroma. Vzhledem k výrazné chuti se používá v malých množstvích. Plody patří mezi nejdražší koření, a proto jsou přezdívány "královna koření." Domovem kardamomu jsou jižní oblasti Indie a Cejlon. V kuchyni se koření používá při přípravě: polévek...