... Corbières nebo Minervois, abych ho doplnil.
Je to královské jídlo Castelnaudary, vycházející z místní tradice. Svůj název dostalo podle nádoby, ve které se vaří: cassole.
Legenda:
Cassoulet vznikl během obléhání, kdy byli Chaurienové (obyvatelé Castelnaudary) mučedníky ve středověku.
Před nedostatkem jídla shromáždili a uvařili všechny poslední zásoby, které jim zbyly, a tím dal vzniknout slavnému cassouletu z Castelnaudary.
...4 sklenice ve skle WECK Corolle ® 2700 ml s víčky ze skla a spojovacími díly (nejsou zahrnuty spony)
Kapacita v ml: 2700
Průměr otvoru v mm: 100
Rozměry v mm: 242
Hmotnost v gramech: 2280 v závislosti na druhu produktu
Zahrnuté spojovací díly a víčka. Nejsou zahrnuty spony.
Ideální pro velké polévky nebo vařené pokrmy (kysané zelí, cassoulet atd.).