Turecko, Ankara
... lidské zdraví. Hrušky obsahují vitamíny A, B, C a K a jsou také důležitým zdrojem vlákniny. Jedním z důvodů, proč konzumovat toto ovoce, je, že obsahuje vápník, draslík, železo, hořčík, sodík, kyselinu listovou a měď a mangan.
Portfolio (87)
...Granátové jablko (Punica granatum) je typ ovoce z čeledi hennagill (Lythraceae), které má malé semena a stovky částic tvořících plod, s mírně kyselou a někdy sladkou chutí, pěstované v mírném klimatu. Granátové jablko obsahuje minerály draslík, vápník a železo, stejně jako vitamíny A, C, K, vitamíny skupiny B a kyselinu listovou. Vysoký obsah polyfenolů by měl být také zmíněn. Polyfenoly jsou...
Portfolio (9)
...Hrozny Arapgir jsou lahodné hrozny, které mají celosvětovou pověst. Hrozny Arapgir Black Köhnü jsou druhem hroznů, které jsou preferovány vinařskými závody pro svůj široký trh z hlediska poměru kyselin a cukrů, chuti, aroma a barvy. Udržují vysoký krevní tlak pod kontrolou a regulují fungování ledvin a střevního systému, aniž by poškodily žaludek a strukturu ovoce. Obsahují vysoké množství...
...Marmeláda z šípků je bohatá na vitamíny C, P, A, B1, B2, E a K a minerály jako draslík, sodík, vápník, fosfor a hořčík. 100 g šípkové marmelády obsahuje stejné množství vitamínu C jako krabice pomerančů. Také šípková marmeláda obsahuje 30-40krát více vitamínů než citron a rajče a 300krát více než jablko. Většině evropských zemí se používá jako surovina pro léky. Šípková marmeláda nemá žádné...
Portfolio (9)
... fíkovník je jednou z prvních rostlin, které lidé začali pěstovat. Fíky patří mezi nejbohatší rostlinné zdroje vápníku a vlákniny. Podle údajů USDA pro odrůdu Mission jsou sušené fíky nejbohatší na vlákninu, měď, mangan, hořčík, draslík, vápník a vitamin K, vzhledem k potřebám člověka. Obsahují menší množství mnoha dalších živin. Fíky mají projímavý účinek a obsahují mnoho antioxidantů. Sušené fíky se konzumují v kuchyních po celém světě v mnoha různých formách, jako jsou součásti pekařských výrobků, v džemech, marmeládách nebo v mnoha cukrářských produktech jako lahodná ingredience.
Turecko, Konya
... etylenového plynu se sníží. Tím se prodlužuje skladovatelnost ovoce. Vápník v rostlinném těle vytváří vápníkový pektát ve stěnách buněk. Tím se zpevňuje buněčná membrána, což zajišťuje odolnost. Při přítomnosti vápníku se vytváří proteinový komplex zvaný calmudilin, který aktivuje řadu enzymů. V rostlinách hraje regulační roli při příjmu dalších živin a sedimentaci toxických látek v rostlině a půdě, a je to důležitá živina, která je nezbytná pro zdraví rostliny, zejména v oblastech růstu a vývoje.
Populární země pro tento vyhledávací výraz

Je tu aplikace europages!

Použijte náš vylepšený vyhledávač poskytovatelů nebo vytvářejte dotazy na cestách s novou aplikací europages pro kupující.

Stáhnout v App Store

App StoreGoogle Play