Švýcarsko, Muri B. Bern
...Rozlišujeme mezi sladkými a hořkými mandlemi. Sladké mandle jsou vhodné k syrové konzumaci a používají se do dezertů, na dekoraci, jako náplň (např. do oliv) nebo k výrobě likérů a marcipánu. Hořké mandle se nesmí jíst syrové. Obsahují amygdalin, glykosid, který produkuje kyanovodík. Přesto se na speciálních plantážích pěstují hořké mandle. Z nich se získává – po odstranění kyanovodíkových sloučenin – hořké mandlové oleje, kterým se aromatizují likéry a pečivo.
Švýcarsko, St. Moritz
Švýcarsko, Genève
Švýcarsko, Cointrin
Švýcarsko, Villeneuve
Švýcarsko, Lausanne
Švýcarsko, Neuenegg
Švýcarsko, Sursee
Švýcarsko, Bern
Švýcarsko, Paradiso
Švýcarsko, Freienbach
Švýcarsko, Schwyz
Švýcarsko, Châtel-St-Denis
Švýcarsko, Ebnat-Kappel
Švýcarsko, Carouge
Švýcarsko, Blumenstein
Švýcarsko, Munsingen
Švýcarsko, Leuk Stadt
Švýcarsko, Mont-Sur-Lausanne