...Výkony
Příspěvek z dřeva, jemné a měkkétřísloviny, aromatické přísady jsou velmi blízké francouzskému dubu.
Doporučení
Bílé odrůdy: jemné dřevo po 4 až 5 měsících.
(Ochutnávka velmi brzy).
Červené odrůdy: zrání minimálně 10 měsíců.
Sušení
Přirozené, na vzduchu, za tvrdých klimatických podmínek: déšť, studený vítr a přirozené teplo.
Doba sušení: 2 roky.
...Appellation Française
Caladoc N
Utilizace
Odrůda hroznů pro vinifikaci
Fenologie
Doba rašení: 5 dní po Chasselas.
Doba zralosti: 2. doba, 3 a půl až 4 týdny po Chasselas.
Technologický potenciál
Hrozny jsou velké a bobule mají střední velikost. Tato odrůda umožňuje výrobu velmi plných a typických vín s intenzivní barvou a zajímavou tříslovinovou strukturou (třísloviny jsou poměrně měkké, bez...
...KLÍČOVÉ BODY
Charakteristiky
Apéritif na bázi jablečného moštu, pálenky sagarno a 4 % červeného vína AOC Irouleguy. Obsah alkoholu je 17 %.
Balení
Láhev o objemu 75 cl, uzávěr na šroub.
Názor mistra sklepa:
Krásná jasně červená barva. Měkkétřísloviny jablek přinášejí kulatost a délku v ústech. Irouleguy zanechává tóny sušené papriky a horských bylin.
Návrhy na degustaci
Dobře vychlazený, jako aperitiv k jakémukoli stylu pintxos. A proč ne jako dezert s basque koláčem nebo ovčím sýrem s ořechy, čokoládovým koláčem nebo tarte tatin.
...Vína z Château Lamothe-Cissac se ve své mladosti vyznačují krásnou hlubokou rubínovou barvou. Při aeraci se objevuje široká aromatická paleta, která spojuje tóny červeného ovoce (černý rybíz), pečeného ovoce a jemných koření. Vanilkové aroma je velmi dobře integrováno. Na patře je celkový dojem vyvážený, měkké a početné třísloviny ustupují velmi jemnému závěru. Díky své skvělé schopnosti zrání toto víno v průběhu let vyjadřuje tóny kůže, podrostu a komplexního kouře.
ROČNÍK:* 2017...