Bulharsko, Sofia
... aromatizované tymiánem, protože tuto bylinu spojovali s odvahou a silou. Věřili, že voda s tymiánem jim přinese vítězství. Tymián je pravidelně přidáván do ústních vod a zubních past, aby se snížil zubní plak a zlepšila ústní hygiena. Je také používán jako ingredience v kapkách a bylinných lécích proti kašli, aby pomohl bojovat proti viru zodpovědnému za chřipku a nachlazení. Bylina je také používána Balení: 250g, 500g a v sypané formě.
Portfolio (154)
Francie, Le Lauzet Ubaye
...Charakteristická rostlina středomořské flóry. Velmi známá u našich bylinkářů, jejíž vlastnosti již není třeba dokazovat, zejména v oblasti fytoterapie. Je velmi antiseptická a používá se k léčbě plicních infekcí a také pro trávicí systém. Naše tymiánová likérka je velmi oblíbená pro různé kulinářské přípravy, na zmrzlinách, koktejlech, ale také pro dobrý horký grog u krbu.
Portfolio (41)
Francie, Perpignan Cedex
...Citronový tymián je malý keřík, který má stejné antiseptické a tonizující vlastnosti jako jeho příbuzný tymián. Tento lahodný aromat, který vydává velmi příjemnou citronovou vůni, je výsledkem křížení mezi tymiánem a tymiánem serpolet.
Portfolio (30)
...Naše květy tymiánu jsou trochu zvláštní. Roste totiž divoce ve výšce 2100 m nad mořem, v pohoří Karkass, které se nachází na sever od Isfahánu. Není to ten samý tymián, který obvykle nacházíme. Tento má silnější aroma, je hořký a mírně citronový. Také odhaluje tóny kmínu a máty. Tyto květy tymiánu se tedy výrazně liší od toho, co obvykle cítíme. Použití: Květy tymiánu lze použít na přípravu...
Portfolio (45)
Francie, Biguglia
... do 1 litru vody a nechte louhovat minimálně 20 minut při pokojové teplotě. Před podáváním přeceďte a podávejte s nebo bez ledu podle vaší chuti. Fr. Ingredience: Rooibos, myrta, tymián, rozmarýn, esenciální olej z myrty. En. Ingredients: Rooibos, myrtle, thyme, rosemary, myrtle essential oil. Co. Ingredienti: Rooibos, morta, erba barona, rosumarinu, oliu essenziale di morta.
Portfolio (15)
Francie, Camphin En Carembault
...Bylinný čaj La Provençale je mistrovskou směsí typických bylin z francouzské Provence. Rozmarýn, tymián, olivovník, levandule a lípa jsou pečlivě vybraní partneři, kteří dodávají tomuto čaji jeho lahodnou chuť. Dokonalá rovnováha mezi aromatickými, ovocnými a pikantními tóny s nádechem citrusové vůně z něj činí vynikající čaj pro tyto zvláštní okamžiky. Styl: 20 sáčků po 2g Doba louhování: 7 min Teplota louhování: 100°C/212°F Podávat: Horký nebo Ledový...
Portfolio (47)
Itálie, Mestre
Anýz Anýz Stellato Hořký pomeranč Sladký pomeranč Pomerančové květy Bazalka Cade Skořice Cypřiš Cist Kmín Eukalyptus Hořký fenykl Sladký fenykl Oregano Pine oil Grep Rozmarýn Ruta Sabina Sage Španělská šalvěj Spigo Bílý tymián Červený tymián, Terpentýn Verbena Španělská verbena Ylang-Ylang Etyl propionát, Eukalyptol, Eugenol, Fencho, Fenchon Dextro, Fenchon Laevo, Fenchyl acetát, Geraniol...
Populární země pro tento vyhledávací výraz