...Kroupy pohankové vznikají z loupaných semen pohanky obecné. Zrna pražené pohankové kaše mají charakteristický tmavě hnědý odstín, který je výsledkem tepelného zpracování. Pražená pohanková kaše je méně hodnotná než nepražená, ale má výraznější chuť.
Pohanková kaše je cenným zdrojem živin a výživových látek. Zvláštní význam mají bílkoviny, polyfenoly, polysacharidy a minerální látky.
Pohanka se...
...Pohanka je skvělou alternativou k těstovinám, bramborám nebo rýži. Přirozeně, bílkovina z pohanky neobsahuje lepek a přesto má lepivé vlastnosti. To z ní činí běžnou přísadu do bezlepkového chleba. Pohanka je vyrobena z nepraženého zrna, které není kouřené a není podrobeno pražení. Je jemnější na chuť než pražená pohanka. Surová pohanka se může mlet v mlýnku, takže výsledná mouka se používá na...
...Pražená pohanková kaše vděčí za svůj název, specifickou chuť a aroma procesu tepelného zpracování. Jedná se o zrnko pohanky, které bylo podrobeno pražení, aniž by ztratilo své atributy. Produkt vykazuje mnoho zdravotních přínosů, jako je podpora činnosti střev a snížení krevního tlaku. Jako vynikající zdroj dobře stravitelného bílkoviny představuje pražená pohanková kaše důležitou součást veganské a vegetariánské stravy. Lehce hořká chuť kaše se skvěle hodí jak k masovým, tak vegetariánským pokrmům – plackám, pirohům, zelným závitkům nebo palačinkám.
...Akátový med má světlou slámovou barvu a krémovou texturu. Nenechte se zmást jeho nízkou intenzitou vůně, je velmi sladký.
Multiflorální med, jemný, tmavý med s voskovou vůní. Vyrábí se v včelínech po celé Polsku. Má různou barvu a chuť v závislosti na typu květiny, kterou navštěvují včely.
Med z pohanky s tmavou, intenzivní hnědou barvou. Spojuje sladkost medu s mírně pálivou, kořeněnou chutí.
Set: Folklór...