...Tlakové lisování při nízkém tlaku, aby se zachovaly čerstvé a ovocné aromata. Fermentace v termoregulačních nerezových tancích při teplotě 19-21 °C. 3 % cuvée zrají v dubových sudech po dobu 8 měsíců. Zrání na jemných kalech v nerezových tancích po dobu 12 měsíců.
Balení: jednotková cena prodávaná po kartonech po 6 lahvích s dopravou zdarma v Metropolitní Francii.
Oko: světle žlutá barva
Domaine: Domaine Besson
Appellation: Chablis
Ročník: 2019
Odrůda: Chardonnay
Pěstování: Tradiční
Label: AOC (Appellation d'Origine Contrôlée)...
... na severu Chablis, Céline a Antoine Angst vedou své vlastní vinařství od roku 2013. Píší první stránky své vinařské historie s 12 hektary, převážně rozloženými na AOC Petit Chablis a Chablis. Vinařství se vyvíjí na jílovito-vápencových půdách a je v procesu přechodu na ekologické zemědělství. Vinifikace probíhá výhradně v nerezových tancích a jejich vína mají krásný přímý a elegantní ovocný...
... hodnocením 90/100
Zlatá medaile na Mezinárodní soutěži vína 2013
Stříbrná medaile na Všeobecné zemědělské soutěži v Paříži 2013
Chablis 1er cru Vosgros 2012
Stříbrná medaile na Všeobecné zemědělské soutěži v Paříži 2014...
Olivier Tricon pracoval v různých francouzských vinicích, než se na začátku 80. let usadil jako obchodník s vínem. Jeho prodeje neustále rostly. Aby se přizpůsobil trhu, stal se obchodníkem s vínem, který vína zraje: nakupuje hrozny od vinařů v Chablis během sklizně a poté je přetváří na víno ve svých vlastních sklepech. To mu umožňuje zajistit stálou kvalitu svých vín. Důkazem tohoto úsilí o...
Domaine de Vauroux byl založen v Chablis v roce 1956 rodinou Tricon. První vinice byly vysazeny v roce 1972. Během svého vývoje dokázal Domaine skloubit modernost a tradici, zejména při vinifikaci. Dnes Domaine de Vauroux disponuje 30 hektary vinic. Od roku 1999 převzal Olivier Tricon řízení Domaine de Vauroux se stejnou péčí o kvalitu a tradici. Domaine de Vauroux pravidelně představuje svá vína...