...Víno: Cuvée R (jako Roger, jeden ze zakladatelů domu Fourny) je šampaňské s nádhernou opulentností a bohatstvím, které zrálo 18 měsíců v dubových sudech. Lahodné a štědré, aroma másla se s grácií mísí s vanilkovým nádechem a zralým bílým ovocem. Oříškové tóny a pralinkový aspekt završují komplexnost této lahodné láhve s plnou strukturou. Chuťový zážitek, jehož bohatství vám připomene některé...
... aromatickou komplexnost: malé černé bobule, vanilkové a čokoládové nuance. Křupavá, jemná, s jemnými tříslovinami, chuť je harmonická. »
2016 : WINE ENTHUSIAST : 91/100 « Cuvée excelence tohoto majetku, toto víno je čistý merlot. Zralé víno s tóny šťavnatého černého ovoce a uzeného koření díky zrání v barikových sudech. Nechte toto víno zrát, aby se bohaté třísloviny zjemnily a dokonale se spojily s jeho ovocností. » Zlatá medaile MACON 2019
2015 WINE ENTHUSIAST : 91/100
Situace: Nachází se v obci Lussac na severovýchodě Saint Emilion
Majitel: Jean Pierre Rivière
Půda: jílovito-vápencové plošiny...
Objevte náš výběr božských červených, bílých, růžových a šumivých vín! Naším cílem je usnadnit spolupráci mezi francouzskými vinaři a národními i mezinárodními kupci. Založena v roce 2018, DIXVINS je váš B2B obchod, který nabízí online prodej vín a lihovin vyrobených ve Francii pro restauratéry, vinotéky a velkoobchodníky po celém světě. Pravidelně vám nabízíme časově omezené a tematické akce. Dík...
...Encépagement: Syrah - Grenache - Carignan
Robe je hluboká,
Nos je komplexní a intenzivní s tóny
vařeného ovoce a koření.
Na patře stejná komplexnost, kulaté třísloviny,
hedvábný a kořeněný závěr.
Zlatá medaile od Gilberta a Gaillarda
Encépagement: Syrah - Grenache - Carignan...
...La Parcellaire z roku 1969, kterou zasadil Pierre, můj dědeček. Certifikováno 100% Carignan noir, bohatství a komplexnost těchto bobulí na této Zemi si zaslouží svou vlastní láhev.
Cépages: Carignan Vieilles Vignes
Appellation: IGP Côtes Catalanes
Rok: 2019
ALKOHOLOVÝ OBSAH (Vol/Alc): 13%
CENTILIZACE: 75 cl / Bourgogne...
... aromatickou komplexnost. Potenciál akumulace cukrů této odrůdy je vysoký při průměrné kyselosti (někdy nedostatečné při dobré zralosti) a barva je často málo intenzivní, ale schopná se udržet v čase. Pinot noir N se také používá k výrobě kvalitních základních vín pro šumivá vína.
Pěstební a agronomické schopnosti
Pinot noir N se ukazuje jako zvlášť vhodný pro mírné oblasti. Nejlépe se vyjadřuje a dosahuje nejlepších výsledků na jílovito-vápencových půdách. Pod klim...
... 10 % pinot noir a 90 % chardonnay, odhaluje subtilní aromatickou komplexnost. Ve sklenici se citrusové tóny spojují s krásným květinovým projevem. Její jemná struktura a kulatost v ústech se prodlužují v elegantním minerálním závěru.
Tento šampaňské je ideální k doprovodu bílého masa, jako jsou escalopes al limone nebo blanquette.
...MILLESIME : 2018
CEPAGE : Chenin.
TERROIR : Gravier d'Anjou.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Jemné lisování 3 tříd hroznů, které byly sušené a napadené botrytidou. Fermentace v dubových sudech, poté 12 měsíců zrání na jemných kalech, aby se extrahovala komplexní aromatická struktura.
APPELLATION : AOP Coteaux de l'Aubance.
NOTES DE DEGUSTATION : Jiskřivá a zlatá barva. Harmonická komplexnost...
...Appelace: IGP Côtes Catalanes
Cépage: 100% Chardonnay
Půda: Hrozny pocházejí z jílovito-vápencových svahů na dně údolí Boulzane. Na některých místech přináší břidlicový podklad komplexnost vínu.
Věk vinic: Vinice byly vysazeny na začátku 80. let. Byly to první Chardonnay vysazené v Roussillonu!
Zpracování: Po studeném usazení po dobu 48 hodin je mošt přímo umístěn do francouzských dubových sudů...
...{"CÉPAGES":"ODRŮDY\nChardonnay 100%\n\nVINIFIKACE\nPo sklizni hroznů a jejich lisování probíhá alkoholová fermentace přirozeně s použitím místních kvasinek: 30 % v dubových sudech a 70 % v termoregulačních nerezových tancích. Tento dlouhý a přirozený proces dodá vínu větší komplexnost. Malolaktická fermentace probíhá také přirozeně. Zrání trvá přibližně 12 měsíců a probíhá stejně jako fermentace...
...V období středověku přezdívaný "Král vín", představuje autentický výraz území, které je odjakživa zasvěceno vinařství.
Intenzivní červená barva s rubínovými odlesky.
Vůně uvolňuje aromatickou komplexnost, která se pohybuje od zralé třešně po náznaky hřebíčku a muškátového oříšku.
Chuť, zpočátku bylinná, téměř balzámová, se otevírá silně a slaně s tóny lékořice.
V závěru, velmi dlouhém, se s koherencí a rovnováhou vracejí tóny vyjádřené v nose.
... nadmořské výšce dosahujeme velké elegance našich vín. Na vinici Congida, u řeky Douro, kde hrozny dosahují vyšší zralosti, máme vysazeny pouze červené odrůdy, které dodávají tělo a strukturu. V Castelares využíváme největší rozdíly v nadmořské výšce a slunečním osvětlení. Zde máme bílé odrůdy vysazené na nejvyšších a nejchladnějších místech, s orientací na severovýchod. Z této kombinace vzniká elegance a komplexnost.
... Carignan. Pro bílá vína je zde směs dvou hlavních odrůd: Clairette a Ugni blanc. Koncept směsi je velmi důležitý, protože každá odrůda přináší svou specifiku a i v malém množství zaručuje komplexnostvín.
Neváhejte nás kontaktovat pro více informací!