... fermentace v tancích.
Zrání: 60% v sudech, 25% v nerezových tancích a 15% v amforách.
Degustace: Granátová barva s krásnou intenzitou, vůně s tóny černého rybízu, fialky, doplněná mentolovými nádechy, krásná aromatická komplexnost.
Gurmánský, s velkým kulatostí a sladkostí, jemné, sametové a elegantní třísloviny, aroma červeného a černého ovoce s krásnou svěžestí.
... macerace při 8 - 10 °C
Alkoholová fermentace
Macerace 3 až 5 týdnů
Malolaktickáfermentace v sudech
Celková vinifikace na základě parcelního výběru, ruční píchání
Zrání: 10 až 14 měsíců, 30 % nových sudů
Složení: 60% Merlot, 30% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon...
... kvašení po dobu 3 týdnů
Malolaktickáfermentace v tancích
Zrání v francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců
ODRŮDY HROZNŮ
50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot
POPIS
S jasnou granátovou barvou, červené víno Château Lalande odhaluje okouzlující buket červeného ovoce a kakaa na nose, s tóny opáleného dřeva. Patro se otevírá hladkým a kulatým útokem, vyvíjejícím se do ovocných tónů s jemně změkčenými tříslovinami. Velkolepé víno ze Saint-Julien.
...{"Dégustation":"Degustace\nLehký, velmi originální víno, snadno pitelné, s výraznými tóny rybízu. V chuti svěžest přináší Persan.\n\nVinification\nMacerace po dobu 15 dnů, poté jemné lisování po dobu 3 hodin. V nádrži probíhá malolaktickáfermentace. Zrání na jemných kalech po dobu 12 měsíců ve starém sudu.\n\nAccord met-vin: uzeniny, grilované maso\nRada enologa: podávat mezi 14 a 16 °C\nAlkohol: 11,5 °\nDoba zrání: 5 až 10 let\nBalení: Karton po 6 lahvích o objemu 75 cl\nDomaine: Claude Quenard et Fils\nAppellation: Vin de Savoie\nKultura: Biodynamika\nLabel: Appellation d'Origine Contrôlée"}...
...Saint-Georges-Saint-Emilion
Assembláž :
Merlot - Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc
Potenciál k zrání :
Přibližně 10 let
Vinifikace :
Bio-ochrana na začátku sklizně. Kontrolovaná alkoholová fermentace při teplotě. Spontánní malolaktickáfermentace. Velmi málo vzdušného remontáže pro koncentraci aromat.
... fermentace, blokovaná malolaktickáfermentace. Tradiční vinifikace v nerezových tancích, kontrolované teploty. Obsah alkoholu 12,5 % obj. Alergeny (sulfity) Obsahuje sulfity. Toto růžové víno je ideální pro jídla s přáteli, jako doprovod k grilovaným pokrmům a zeleninovým tians.
... přesností s maximálním respektem k mikrobiálnímu životu. Fytosanitární ochrana je založena na pečlivém pozorování rostlin a vysoké reakčnosti.
Vendange: Ruční sklizeň v 20 kg prodyšných bednách. Hrozny jsou přísně tříděny na vinici, ve zlatém stádiu, a bez jakékoliv hniloby.
Vinifikace a zrání: Pneumatické lisování v několika fázích. Konec lisování je vyřazen. Fermentace: alkoholová a malolaktická probíhá v sudech o objemu 228l.
Cépage: 100 % chenin
Teplota podávání: 8-10 °C...
... (25% nových), kde probíhá celá alkoholová fermentace. Malolaktickáfermentace není záměrně vyhledávána, aby se zachovala svěžest. Během 10 měsíců zrání na kvasnicích je víno pravidelně mícháno, aby získalo více těla. Tato práce "po burgundsku" dělá z této cuvée víno vhodné k archivaci.
Degustace: Pěkný kyselý nos s máslovými, opraženými a oříškovými tóny, štědrá a komplexní chuť, která se hodí ke všem přáním.
...{"CÉPAGES":"ODRŮDY\nChardonnay 100%\n\nVINIFIKACE\nPo sklizni hroznů a jejich lisování probíhá alkoholová fermentace přirozeně s použitím místních kvasinek: 30 % v dubových sudech a 70 % v termoregulačních nerezových tancích. Tento dlouhý a přirozený proces dodá vínu větší komplexnost. Malolaktickáfermentace probíhá také přirozeně. Zrání trvá přibližně 12 měsíců a probíhá stejně jako fermentace...
...CÉPAGEY: 100 % PINOT NOIR
VINIFIKACE: Částečná malolaktickáfermentace. Zrání v suterénu po dobu 5 let.
SMĚS: 15 % vína z rezervy soléra perpetuální.
DOSÁŽENÍ: 10 g/l
DEGUSTACE: Tento cuvée čistého Pinot Noir nabízí aroma kombinující bílé květiny a citrusy. Útok na patře, kulatý a jemný, zaměřený na kompotové a vanilkové ovoce, odhaluje dřevité tóny na závěr. Tento šampaňské se vychutnává jako aperitiv a po celý průběh jídla.